Kultura

Když se řekne pivo, vybaví se vám určitě rodiště piva – Plzeň. Město není jen o pivě, ale také historické. Jeho jádro je v duchu baroka a renesance. Město je protkáno ulicemi jako ze středověku. Katedrála sv. Bartoloměje je jedna z nejvyšší kostelní věž u nás. Od roku 1842 se tu vaří skvělé pivo Pilsner Urquell, které Plzeň proslavilo po celém světě.

Navštivte určitě pivovar – Plzeňský Prazdroj. Spodně kvašený světlý ležák plné zlaté barvy a středně hořké chuti s výrazným aroma žateckého chmele. Od roku 1898 registrovaný pod ochrannou známkou Pilsner Urquell. Pivovar není jen o ochutnávce, ale nachází se tam také muzeum, které vám představí pivo v běhu věků až do současnosti. 

Plzeň je také rodištěm loutkových postav Spejbla a Hurvínka. Jejich tvořitelem je Josef Skupa, který založil známé Divadlo Spejbla a Hurvínka. Hold tvůrci nejznámějších českých loutek vzdává pomník v plzeňských Šafaříkových sadech poblíž historické budovy muzea. Oblíbené loutky si můžete blíže prohlédnout v Muzeu loutek, kde potkáte i Spejbla a Hurvínka.

Když se vám nevyvede počasí, můžete projít tajemným plzeňským podzemím. Nevšedním zážitkem je  prohlídka Velké synagogy,která je největší v České republice. Synagoga je druhá největší v Evropě a po jeruzalémské a budapešťské třetí největší na světě. V interiéru s vynikající akustikou se pořádají koncerty a výstavy známých umělců.

Techmania Science Center se nachází v bývalých halách výrobce aut Škoda. V centru naleznete mnoho exponátů.

Zájemci architektury se můžou vydat po stopách Adolfa Loose a jeho architektonickými skvosty. Adolf Loose je považovaný za zakladatele moderní architektury, kterou navrhoval pro židovské podnikatele.

Ubytování Plzeň je web, který vám dá tipy na nejlepší ubytování nejen v centru, ale i blízko centra, kam se můžete dostat dopravními prostředky nebo autem. Levné ubytování Plzeň je pro nenáročné turisty, kteří se jen vyspí a většinu času objevují a obdivují krásy Plzně.

Svět Ženy

Svět Ženy je magazín proŽeny o ženách. Magazín Svět Ženy rozumí ženám. Čtěte Svět Ženy a buďte ženou.
https://svet-zeny.cz/moda-a-styl/

  • Dortík jako z cukrárny, na který stačí voda a mikrovlnka. Objevte Mug cake od Big Boye 11.3.2024
    V zahraničí je tento koncept známý již dlouho, u nás zatím tolik ne. A to je škoda! Mug cake, doslova přeloženo jako „dort do džbánku“, představuje skvělou možnost pro všechny milovníky sladkého. Dort jako z cukrárny si pomocí instantní směsi jednoduše připravíte doma. Při slovech „instantní směs“ si možná někteří z nás představí levné polévky a nudle ze […]
    admin

Aktuality

AktualityCZ, zajímavosti ze světa zpráv, dnešní zprávy, možnost zveřejnění tiskových zpráv. AktualityCZ

https://aktualitycz.cz/prodejni-strategie-podniku/

 Novinky-Zpravy.cz

Novinky-Zprávy.cz Vám přináší zprávy ze světa a informace ze společnosti. Novinky-Zprávy.cz

https://novinky-zpravy.cz/ 

Tiskové Zprávy

Tiskové Zprávy, možnost zveřejnění tiskových zpráv. Business Web vydává Tiskové Zprávy
https://tiskove-zpravy.eu/

seo webu seo optimalizace internet press mediaAktualitycz.cz

AktualityCZ, zajímavosti ze světa zpráv, dnešní zprávy, možnost zveřejnění tiskových zpráv. AktualityCZ
https://aktualitycz.cz/galerie-praha